گندم
تاریخچه
هزاران سال است که گندم ، در تأمین غذای بشر نقش حیاتی ایفا می کنند. باستان شناسان از اهرام مصر نیز گندم کشف کردهاند که در ظروف مخصوص نگهداری میشده است و نیز گندم در سرزمین حاصلخیز بین النهرین به عمل می آمده است. و سابقه ای بیش از 4000هزار سال قبل از میلاد برای آن میتوان تخمین زد
گندم به عنوان غله ای سازگار است . گندم از غلاتی است که در نواحی سرد هم کشت می شود. این غله در سراسر جهان در فصول مختلفی کشت می شود، به طوریکه در هر ماه از سال، گندم در یکی از نقاط جهان در حال برداشت می باشد.
امروزه گندم 15تا 18 درصد مصرف مواد غذايي مردم جهان را تشکيل ميدهد و
منبع غذاي اصلي مردم در بيشتر کشورهايي است که از خاک شور رنج ميبرند.
مراحل رشد گندم:
دوره رشد گندم شامل مراحل جوانه زنی، پنجه زنی، تشکیل روزت، ساقه رفتن، تشکیل گل و تشکیل میوه است.
گندم: در فصل رشد به آب و هوای خنک نیاز دارد.