حسن یوسف- Buntnessel - Solenostemon scutellarioides

حسن یوسف یکی از گیاهان آپارتمانی است. روش تکثیر آن با قلمه و بذر است. نام آلمانی آن(Buntnessel)ونام گیاهشناسی اش(Solenostemon scutellarioides)میباشد.

طبقه‌بندی علمی فرمانرو: گیاهان

دسته: گیاهان

گلدار رده: دولپه‌ای‌ها

راسته: لب‌گلی‌ها

خانواده: نعنائیان

سرده: Solenostemon

 

گونه‌ها حدود ۶۰ گونه از جمله:

 Solenostemon

 scutellarioides

 Solenostemon shirensis

 

اخبار 21/6/88  کشاورزی

کارشناسان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی در راستای تامین امنیت غذایی

کارشناسان اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی پس از بازرسیهای انجام شده از اماکن تولید، نگهداری و عرضه انواع فراورده های خام دامی در پنج ماهه ابتدای امسال، بیش از 64 هزار کیلوگرم انواع گوشت سفید و قرمز و سایر فراورده های خام دامی غیربهداشتی را از سطح استان جمع آوری و توقیف کردند.

پیش بینی می شود صید انواع ماهی در آذربایجان غربی به دو هزار و 470 تن برسد.
توسط سازمان بازرگاني استان قم:

معاون بازرگاني داخلي سازمان بازرگاني قم از برگزاري كلاسهاي آموزش بهبافي مخصوص قاليبافان در نيمه دوم سال‌ جاري در اين استان خبر داد.

ريشه کلمه آزولا يوناني است. آزولا از دو بخش azo و olloyo تشکيل شده است. معناي اين کلمه "در خشکي مردن" است و نام آزولا وابستگي کامل آن را به آب نشان مي دهد.

مصرف هویج سبب تقویت حافظه می شود و از مشکلات حافظه در سنین کهنسالی جلوگیری می کند.

کشاورزان به سود معقول راضی باشند

کشاورزان به سود معقول راضی باشند


همدان  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: تشکلهای غیردولتی



کشاورزان به سود منطقی فروش محصولات راضی بوده و قیمتگذاری را بر اساس نظام عرضه و تقاضا برآورد کنند.

مدیرعامل کانون سیب زمینی بذری استان همدان در گفتگو با خبرنگار ایانا گفت: در حالیکه بر اساس نظام عرضه و تقاضا در سال گذشته قیمت سیب زمینی در افزایش نامتعارف به 400 تا 500 تومان رسید در طول دو سال گذشته به علت خشکسالی و افزایش تولید سیب زمینی قیمت آن بر اساس عرضه و تقاضای بازار به 200 تا 220 تومان رسیده است.

محمود سیدی نژاد افزود: قیمت تمام شده سیب زمینی هرچند به نسبت هکتار روند کاهشی دارد اما 120 تا 130 تومان برآورد شده است که با سود منطقی فروش از کشاورز به 200 تا 220 تومان خواهد رسید.

وی ادامه داد: کشاورزان باید به سود منطقی محصول خود راضی بوده و توقع نداشته باشند محصول تولید شده امسال با همه فراوانی به قیمت 400 تا 500 تومان خریداری شود.

سیدی نژاد گفت: افزایش نامتعارف قیمت در شرایط کمبود عرضه ضمن تحمیل فشار اقتصادی به دهکهای آسیب پذیر جامعه به سرانه مصرف آن تاثیر سو خواهد گذاشت.

وی به آن دسته از کشاورزان که انتظار دارند با احتساب تورم دو ساله سیب زمینی خود را به قیمت 600 تومان به فروش برسانند توصیه کرد، هرچند در ابتدای سیر افزایش قیمت کشاورز از آن منتفع خواهد شد اما به ادامه روند آن بازار برای واردات و تهدید تولید داخلی آماده خواهد شد.

وی تاکید کرد: داشتن چنین توقعاتی که دولت سیب زمینی را در شرایطی که مازاد با مازاد تولید روبروست از کشاورزان به قیمت با 200 تا 300 درصد سود خریداری و با سوبسید به مصرف کنندگان عرضه کند غیرمنطقی است.

مدیرعامل کانون تولیدکنندگان سیب زمینی بذری تصریح کرد: برداشت سیب زمینی بهاره در استان همدان در حال اتمام است و از نیمه مهرماه برداشت سیب زمینی پاییزه آغاز می شود.

وی پیش بینی کرد: حجم تولید محصول با 10 درصد کاهش سطح و 20 درصد کاهش حجم تولید به 650 تن برسد./

آغاز تولید عطر، پودر، عصاره و نوشابه چای ایرانی در لاهیجان

آغاز تولید عطر، پودر، عصاره و نوشابه چای ایرانی در لاهیجان


تهران  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس



کارخانه فراوری چای برای تولید عطر، پودر، عصاره و نوشابه چای آغاز به کار خواهد کرد.

نماینده رودسر و املش در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا گفت: کارخانه فراوری چای برای تولید عطر، پودرف عصاره و نوشابه چای که سالهای گذشته در لاهیجان با برند چای نمونه احداث شده و به دلایل نامعلومی تعطیل شده بود آغاز به کار خواهد کرد.

اسدالله عباسی افزود: کارخانه جای نمونه لاهیجان مجهز به تکنولوژی و دستگاههای روز دنیا با قابلیت تولید محصولات ثانویه از چای میلیاردها تومان سرمایه گذاری به زودی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

وی تصریح کرد: در گذشت این کارخانه به علت فشار مافیای موجود در بازار و برای به انزوا در آمدن چای ایرانی تعطیل شده است.

عباسی گفت: این کارخانه با اختلاط چای داخلی و خارجی در راستای بازگرداندن ذایقه مصرف کنندگان چای خود را در بسته بندی جدید عرضه خواهد کرد./

همه چیز در مورد سیب درختی 1

سيب :
  سيب  :    ‍‍Apple   ؛       نام علمي  :    Malus Spp   ؛       خانواده  :    Rosacea   ؛       زيرخانواده :    Pomoidae

مقدمه :
     سيب از زمره اولين ميوه هائي است كه بشر از دوران قبل تاريخ و شـروع دوران كشت و زرع شناخت و مـورد استفاده قرار داده است. در طول قرون مختلف از اختلاط گونه هاي گوناگون و در داخل خود گونه ها، از بهم آميزي واريتته ها ارقام جديدي بوجود آمده اند .
     سيبهاي معــمولي كه مورد پرورش و كشت قرار گرفته اند بيشتر از گونه هاي Malus pumila  و Malus sylvestris ميباشندكه گونه اخير را دانشمند معروف لينه تحت عنوان Pyrus malus به حساب آورده است. نامهاي متداول M. pumila عبارتند ازM. communis و M. domestica
 
ادامه نوشته

همه چیز در مورد درخت به

به :
بِه با نام انگليسي Quince از خانواده Rosaceae و  از جنس Cydonia بوده ،كه تنها يك گونه با نام  Vulgaris را دار است  و  بومي ايران و تركمنستان ميباشد.
 بِه درخت كوچكي است به ارتفاع حداكثر 5 متر، از 5-4 سالگي ميوه توليد مي كند و عمر آن به 50 سال مي رسد. شاخه هاي جوان، برگها و پشت ميوه از كركهاي نرم سفيد يا خاكستري مايل به قهوه اي پوشيده شده است. برگهاي تخم مرغي يا تقريباً گرد يا بيضي نوكدار با قاعده گرد، گلها درشت و صورتي مايل به سفيد، گلبرگها تخـم مرغي، داراي 5 كاسبرگ، 5 گلبرگ وگلهـاي خـود بارورند. گلـها در انتهـاي شاخكهاي برگدار ظـــاهر مي شوند. ميوه بر حسب رقم گرد، تخم مرغي، گلابي شكل با رنگ زرد طلايي و در بعضي ارقام مايل به سبز و كركدار است.
اقليم :
بِه در مناطق سردسير و گرمسير معتدل قابل كشت مي باشد نياز سرمايي بِه از ساير ميوه هاي دانه دار كمتر است و بين 100 تا 450 ساعت زير 7 درجه سانتيگراد مي باشد. ظــهور شكوفه هاي به بسيار ديرتر از ساير ميوه ها است. بهمين دليل خطر سرمازدگي بهاره در اين ميوه بسيار كم است.
خاك :
خاكهاي نيمه سنگين رسي و شني براي كشت درخت بِه مناسب است. خاكهاي آهكي موجب عدم جذب آهن و ابتلا به زردي مي شود كه اين حالت در اراضي سنگين و زه دار هم مشاهده مي شود. درخت بِه، به شوري خاك و آب مقاومتر از ساير ميوه هاي دانه دار است. بِه تا حدودي به خشكي مقاوم است.
ازدياد
بِه از طريق پاجوش، قلمه، خوابانيدن و پيوند قابل تكثير است. پايه هاي بذري بِه براي ارقام مرغوب به، زالزالك براي اراضي نامناسب و آهكي و Qb ، Qa وQc پايه هاي مناسب بِه مي باشند. نوع پيوندهاي شكمي و اسكنه اي در بِه متداول است.
كاشت :
فواصل كاشت به معمولاً 5*5 يا 6*5 در نظر گرفته مي شود. اصولاً درختان بِه، به هرس زيادي احتياج ندارند ولي براي فــرم دهي نهالها بايد از ارتفاع 100-70 سانتيمتري زمين سربرداري شــــوند و در سال دوم 5-4 شاخه در اطراف شاخه اصلي انتخاب و بقيه حذف شوند.
ارقام بِه : در ايران حدود 10 رقم بِه شناسايي شده كه مهمترين آنها عبارتند از : بِه اصفهان، بِه نيشابور، بِه ترش آذربايجان، بِه مظاهري، بِه حاجي رفيعي
برداشت :
به از اوايل مهر ماه تا اواخر آبان برداشت مي شود كه معمولاً در ميان ميوه هاي ســردسيري آخـرين ميوه ايست كه مي رسد. برداشت با دست انجام مي شود و زمان برداشت وقتي است كه رنگ ميوه زرد و زرد طلايي شده باشد.
مصارف :
ميوه بِه بعنوان تازه خوري مصرف ندارد و حدود 90% آن در صنايع مربا سازي و تهيه شربت كاربرد دارد. دانه به مصرف طبي دارد و در تخفيف سرفه، سينه درد از قديم متداول بوده است.
آفات و بيماريهاي بِه در استان اصفهان :
آفات : از مهمترين آفات درخت بِه در استان ميتوان به كرم بِه اشاره نمود كه داراي چندين نسل در طول فصل رشد مي باشد.
بيماريها : از مهمترين بيماريهاي درخت بِه در استان ميتوان به پوسيدگي سفيد ريشه اشاره نمود.
سطح كشت :
بر اساس آمار نامه سال 81-80 وزارت جهادكشاورزي سطح كشت بِه در كشور 4701 هكتار(1550 هكتار نهال، 16552 هكتار بارور) با متوسط عملكرد 1/11917 كيلوگرم در هكتار مي باشد. مهمترين استانهاي توليدكننده بِه عبارتند از : اصفهان، كرمان، خراسان، فارس و گيلان.
سطح كشت بِه در استان اصفهان بر اساس آمار نامه سازمان جهادكشاورزي استان اصفهان برابر 5/1128 هكتار(345 هكتار نهال و 5/783 هكتار بارور) با متوسط عملكرد 3/1314 كيلوگرم در هكتار كه عمدتاً در شهرستانهاي نطنز، فلاورجان، تيران و كرون، كاشان و شهرضا كشت مي شود.
منبع سازمان جهاد کشاورزی اصفهان

همه چیز در مورد درخت گلابی

گلابي:
گلابي Pear
گلابي از جنس Pyrus و گونه Communis مي باشد.
اين گياه بومي آسياي غربي و اروپاي شرقي بويژه نواحي شمال غربي ايران و كوههاي قفقاز است.
گياه شناسي :
گلابي از گياهان خـزان دار، برگها كناره صاف و به ندرت كنگره اي است. درختان گلابي بسيار پر رشد كـه گـاهي ارتفاع آنها به 20 متر مي رسد. جوانه هاي بارده روي شاخه هاي كوتاه (اسپور) دو ساله بوجود مي آيد هر جوانه داراي 7-5 گل مي باشد. گلها همزمان با برگ و يا قبل از برگ ظاهر مي شوند. گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
نياز آب و هوايي :
گلابي در آب و هوايي خشك و خنك بخوبي رشد مي كند. سرماي مورد نياز گلابي براي اغلب ارقام بين 600 الي 1500 ساعت حرارت زير 7  درجه سانتيگراد مي باشد. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است. گلابي در زمستان تا دماي 25-  درجة سانتيگراد را تحـمل مي كند ولي شكوفه ها در 1-  درجة سانتيگراد آسيب مي بينند.
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند. خاكهاي شني رسي و عميق با تحت الارض نفوذ پذير براي كشت گلابي مناسب اند. خاكهاي سنگين و خاكهايي با PH بالاي 5/7 و آهكي براي اين گياه مناسب نيستند.
ازدياد :
گلابي به روشهاي كاشت بذر، قلمه و پيوند قابل ازدياد است متداول ترين روش ازدياد، كاشت بـذر گلابي هاي وحشي و پيوند ارقام تجاري روي اين پايه هاست. پايه هاي گلابي عبارتند از گلابي وحشي، بِه، گلابي ويليام و پايه هاي رويشي گلابي Qc ، Qb ، Qa است. پيوند مرسوم گلابي از نوع شكمي است كه در بهار و يا اواخر تابستان انجام مي شود.
كاشت :
فاصله مناسب كاشت براي پايه هاي بذري 6*5 مي باشد ولي براي درختان پايه كوتاه 5*3 و در سيستم كور دون 4*2 هم كاشته مي شوند.
ارقام مهم گلابي :
در ايران حدود 120 رقم گلابي شناسايي شده كه مهمترين آنها عبارتند از گلابي شاه ميوه اصفهان، گلابي نطنز، گلابي سه فصله، گلابي پيغمبري، گلابي سيبري و از ارقام خارجي ميتوان به رقم ويليامز(بارتلت)، دوشس اشاره كرد.
مشخصات بعضي ارقام عبارتند از :
شاه ميوه : رنگ زرد روشن مايل به سبز، فرم مخروط، وزن 260-190 گرم، طعم شيرين لطيف و آبدار، تاريخ گل 9 تا 25 فروردين ماه، مدت گل 15 روز، زمان رسيدن 120 روز پس از گل، ميزان عملكرد هر اصله حدود 60 كيلوگرم و قابليت انبارداري ندارد.
سيبري : سبز مايل به زرد خالدار، وزن 210 گرم، پر آب و ريگدار با شيريني كم، تاريخ گلدهي فروردين ماه، برداشت در پاييز و معمولاً در انبار مي رسد مدت نگهداري در انبار حدود سه ماه است.
گلابي نطنزي : ريگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداري در انبار مي باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.
مهمترين آفات و بيماريهاي گلابي در استان اصفهان :
آفات :
از مهمترين آفات گلابي در استان ميتوان به پسيل گلابي و كنه تارعنكبوتي و كرم ميوه اشاره نمود.
بيماريها :
از مهمترين بيماريهاي گلابي در استان ميتوان به پوسيدگي سفيد ريشه اشاره نمود.
سطح كشت گلابي :
بر اساس آمار نامه سال 81-80 وزارت جهادكشاورزي سطح كشت گلابي در كشور 18120 هكتار (1550 هكتار نهال و 16552 هكتار بارور و متوسط عملكرد 11917 كيلوگرم در هكتار مي باشد. عمده مناطق توليد گلابي استانهاي تهران، خراسان، آذربايجان شرقي و غربي، اصفهان، قزوين و اردبيل است. بر اساس آمار نامه سازمان جهادكشاورزي سال 82-81 سطح كشت گلابي در استان اصفهان 1223 هكتار(18 هكتار نهال ، 1205 هكتار بارور) با متوسط عملكرد 7735 كيلوگرم در هكتار مي باشد. مهمترين شهرستانهاي توليد گلابي استان اصفهان به ترتيب اهميت عبارتند از خميني شهر، نطنز، اصفهان و نجف آباد.
مهمترين ارقام گلابي استان عبارتند از : شاه ميوه اصفهان، سيبري خميني شهر، گلابي نطنزي، گلابي سه فصله.
سازمان جهاد کشاورزی اصفهان

اخبار 18/6/88







همه چیز در مورد سیب درختی

 

سيب :

  سيب  :    ‍‍Apple   ؛       نام علمي  :    Malus Spp   ؛       خانواده  :    Rosacea   ؛       زيرخانواده :    Pomoidae

مقدمه :
     سيب از زمره اولين ميوه هائي است كه بشر از دوران قبل تاريخ و شـروع دوران كشت و زرع شناخت و مـورد استفاده قرار داده است. در طول قرون مختلف از اختلاط گونه هاي گوناگون و در داخل خود گونه ها، از بهم آميزي واريتته ها ارقام جديدي بوجود آمده اند .
     سيبهاي معــمولي كه مورد پرورش و كشت قرار گرفته اند بيشتر از گونه هاي Malus pumila  و Malus sylvestris ميباشندكه گونه اخير را دانشمند معروف لينه تحت عنوان Pyrus malus به حساب آورده است. نامهاي متداول M. pumila عبارتند ازM. communis و M. domestica
      اغلب ارقام از  M. pumila   مشتق شده اند.  سطح زيـر كشت  اين محصول در  استان اصفهان  بـر اساس آمارنامـه سال  81-80 ، 12828 هكتار (12621 هكتار  بارور  و 5207 هكتار نهال) و مناطق عمده توليد آن در استان، شهرستان سميرم ميباشد.
مشخصات :
     درخت سيب از جمله درختان سردسيري معتدل و برگ ريز يا خزان كننده ميباشد. جوانه ها تخم مرغي شكل با چندين فلس روي هم خوابيده، برگها اره اي يا كنگره اي در داخل جوانه ها از پهنا پيچيده يا لوله شده ، داراي گوشوارك ، گلهاي سفيد يا صورتي يا قرمز بصورت گرزن ، گلبرگها تا حدودي مدور و پرچمها 15 – 50 با بساكهاي معمولا´ زرد رنگ ، تخمدان تحتاني 3 - 5 حفره خامه 2 – 5 عدد در قاعده بهم چسبيده ، ميوه پوم معمولا´ بدون سلولهاي سنگي ، كاسه گل پايا ياخزان كننده است.
شرايط آب و هوايي :
     تنوع زياد سازگاري كليماي سيب، باعث گرديده است كه اين درخت وسيع ترين درخت كشت شده در منطقه معتدله باشد ، بعضي از ارقام در 70 روز ميرسند و  برخي ديگر 180 روز يا بيشتر وقت لازم دارند تا برسند. بعضي خيلي مقاوم هستند و  برخي ديگر نسبتا´حساس ميباشند.  بعضـي داراي نياز سرمايي طولاني و برخي ديگر يـك دوره خيلي كوتاه نياز به سرما دارند. به علت تنوع ژنتيكي ، عموميت دادن در مورد نيازهاي آب و هـوايي ويژه سيب را مشكل ميسازد ولـي بطور كلي نياز سرمايي سيب 1600 ساعت دمـاي زير ْ7  ساتيگــراد ميباشد. در زمستان اگر سردي هوا از ْ40-  ساتيگراد تجاوز نمايد صدمه زيادي به خود درخت و ريشه آن خواهد رسيد.
     از نظر عرض جغرافيايي و ارتفاع از سطح دريا در ايران درعرض جغرافيايي 37-36 درجه شمالي و در ارتفاعات 2000-1800 متر بهترين كيفيت را دارا مي باشد. درجه حرارت بين ْ21 تا ْ25  ساتيگراد براي اكثر ارقام سيب مناسبترين حرارت براي رشد متعادل ميباشد.  رشد ميوه در بالاي  ْ30  سانتيگراد و پائين  ْ6  سانتيگراد متوقف ميشود.
     درجه حرارتهاي خطرناك سرما برا ي ارقام متداول سيب در مراحل مختلف باز شدن گلها عبارتند از :
      درحالت غنچه هاي نيمه باز ( رنگ گلبرگ ها ديده نميشود)  ْ4- تا  ْ3-  سانتيگراد
      در دوران تمام گل  ْ2- تا  ْ5/1-  سانتيگراد
      در زمان تشكيل ميوه هاي جوان ( تازه از گل درآمده )  ْ2-  تا   ْ1-  سانتيگراد
شرايط خاك :
     بطـور كلـي ريشه سيب در مقايسه با ساير انواع درختان ميوه سردسيري به شرايط مرطوب و كمي هوا مقاومت بيشتري نشان ميدهد كـه البته درجه مقاومت آن در ارقام و گونه هاي مختلف متفاوت است ولـي اين بـدان معنـي نيست كـه به تصور مقـاوم بـودن ريشه سيب از مساعدكرن خاك از نظر تنفس و زهكشي غافل بود.  بافت خاك و قابل نفوذ بودن آن به هوا در كيفيت ميوه اثر مشهودي دارد، به همين جهت خاكهاي شني- رسي يا رس- شني را به خاكهاي سنگين رسي يا زياد سبك سنگلاخي و شني ترجيح مي دهند و بهترين خـــاك شني لــومي باعمق 5/2- 2 مـــتر و با زهكش مطلوب و قابليت نگهداري رطوبت  وPH  بين 8/6 - 5/6 است.
نحوه تكثير :
     روش معمول و متداول تكثير سيب كاشت بذر و انجام پيوند است كه در مورد پايه هاي رويشي ابتدا اين پايه ها از طريق خوابانيدن تكثير و سپس در محل خزانه گيري و پيوند مي شود. متداولترين روش پيوند در خزانه پيوند شكمي است.
     پايه ها عموما´شامل بذر سيب و پايه هاي پاكوتاه مالينگ و مالينگ مرتون ميباشد كه در استان اصفهان اكثر باغهاي پاكوتاه با پايه MM106 ميباشد.
ارقام عمده سيب در استان اصفهان
     رد دليشز، گلدن دليشز ، گلاب اصفهان ، گلاب كهنز ، سلطاني ، شفيع آبادي و اخيرا´ ارقام جديد شامل آيدارد ، فوجي ، گالا، پرايمرز ، دورنگ فرانسوي، رداسپار، گلدن اسموتي ، كه  بصورت الگويي و با پايه MM106  در منطقه كشت شده است.
آفات و بيماريهاي رايج سيب در استان اصفهان
     آفات :  كرم سيب ، شپشك واوي سيب ، كنه تارعنكبوتي ، شته ، ليسه
     بيماريها:  شانكرسيتوسپودايي ، سفيدك سطحي
     بيماريهاي فيزيولوژيك :  كمبود آهن و كمبود روي
ملاحظات :
     درتركيب كشت سيب بايستي ارقام گرده زا در باغ منظور نمود زيرا اين گياه نياز به ارقام گرده دهنده دارد. فاصله كشت بسته به نوع رقم ، پايه ، خاك و مديريت متفاوت ولي بطور كلي در پايه هاي بذري حداقل فاصله 5×5 متر و در مورد پايه هاي رويشي بسته به نوع پايه و ساير عوامل فاصله هامتفاوت است. در مورد پايه هاي رويشي علاوه بر پايه هاي مالينگ ميتوان پايه هاي ديگري نيز استفاده نمود.

 

عکسها سازمان جهاد کشاورزی استان

توزیع آب بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود

توزیع آب بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شود


ورامین  - خبرگزاری کشاورزی ایران

گروه: مجلس

توزیع آب بخش کشاورزی با مدیریت وزارت جهاد کشاورزی ضمن پایداری تولید، مشکلات آب کشاورزان را ساماندهی خواهد کرد.


 

نماینده ورامین در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایانا گفت: واگذاری توزیع آب و نحوه مدیریت آن به وزارت جهاد کشاورزی به تولید پایدار و کاهش مشکلات کشاورزان منجر می شود.

دکتر حسنی نقوی افزود: هرچند واگذاری مدیریت آب بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی از بازده مناسبی برخوردار است، اما واگذاری تمامی امور آب به وزارتخانه مذکور اقدام کارشناسی شده ای نیست.

 

اخبار 16/6/88











15 / 6 88 اخبار کشاورزی











گل نسترن -    Eglantier

گل نسترن اکلانتیر